Skip to main content

Să vedem ce ne rezervă anul 2022 în Grafic Design.

Ca de obicei, majoritatea tendințelor vor rămâne în vogă cele din 2021. Acestea includ forme geometrice, ilustrații și infografice simple. Fonturile Serif și culorile pastelate revin și ele la gloria lor de odinioară. Ce nou ne așteaptă, hai să vedem în articolul de mai jos.

01. Profunzime și realism 3D

Tendința 3D a atins apogeul în 2019 și, cu siguranță, nu va dispărea atât de repede. Datorită oportunităților tehnologiei moderne și ale capabilităților software, în 2022, vom vedea în continuare compoziții de design grafic 3D mai grozave.

Sursa: pexels.com

02. Efecte monocrome

Mulți designeri grafici în prezent experimentează cu crearea de imagini și stropirea acestora cu efecte monocrome. Ca o ramură a tendinței bicolore din 2017, efectele monocrome devin din ce în ce mai populare în rândul designerilor grafici. Folosește doar un filtru monocrom și, garantat, vei obține un rezultat extraordinar.

Sursa: pexels.com

03. Minimalismul colorat

Potrivit ideilor tradiționale, minimalismul combină textul negru și un fundal alb, dar, de regulă, la astfel de imagini le lipsește luminozitatea și culoarea.

În ultimul an, designerii graphici au lucrat mult la acest concept, iar acum putem vorbi despre o schimbare completă a designului minimalist. Giganții globali precum Apple au implementat deja utilizarea paletelor de culori neutre și pastelate pentru a-și publica mesajele de marketing.

Aceste noi palete de culori creează combinații frumoase ale designului complicat cu minimalismul tradițional.

Sursa: freepik.com

04. Forme geometrice

Din ce în ce mai multe forme geometrice ies în evidență în designul grafic anul acesta. Toți cei implicați în design grafic și artă îți vor spune – totul se rezumă la forme geometrice de bază. Și din moment ce mulți designeri vizează simplitatea în designul lor, utilizarea unor forme geometrice simple este încă una dintre tendințele de vârf în domeniu pentru 2022.

Modelele geometrice pot părea simple, dar de fapt necesită multă muncă pentru a recrea o compoziție care poartă un sens potrivit.

Sursa: freepik.com

05. Design psihedelic

Psihedelica datează încă din anii 60′. Artiștii considerau atunci această formă de artă ca fiind descoperirea minților individuale, departe de arta tradițională.

Unii designeri cred că psihedelica este pe cale să revină în noul an. Acesta va fi reprezentat de abstracții complexe și o abundență de culori în design grafic. Cu toate acestea, utilizarea imaginilor grotești și confuze vor fi stabilizate prin simetrie, creând o viziune a ordinii în mijlocul haosului.

Sursa: freepik.com

Anul 2022 se prevede a fi un an interesant din punct de vedere al designului grafic. Noi arii vor fi explorate, dar și redescoperite și modernizate.
Tu ce trenduri crezi că vor domina anul viitor?

Leave a Reply